Tappara - KooKoo 31.10.2020 (La) klo 16.00

Jos meinaat aikuisten virvokkeita nauttia, niin ota hyöty irti junassa. Nimittäin vaikka Helsingissä anniskelu loppuu klo 22 ja Tampereella klo 22, niin Hki-Tre-Hki välisellä matkalla se loppuu junissa vasta 24. :joy: Vinkvink.

Itse peliin, niin kova on työ Tapparalla jos meinataan voittaa huolimatta siitä, että KooKoolla alle vuorokausi edellisestä matsista. Boksista pitää pysyä pois, KooKoon ylivoima on vaarallinen ja kiekko liikkuu hienosti. Vauhdikasta lätkää pelaavat muutenkin, joten tarkkana saa olla. Meidän pakistosta oon vähän huolissani, että miten pysytään kyydissä mukana. Viimeistelyn pitää parantua, ja paljon.

No, eihän tässä voi muulla asenteella lähteä kuin että 3 pistettä tulee, ja kyllä mää siihen uskonkin.

Itellä menee aikalailla 3-4 per peli. Jokaiseen erään uus, kun käyn ulkona haukkaamassa raikasta happea ilman maskia. Myös ihan huutamisen takia on hyvä vaihtaa joka erään uus. :sweat_smile:

Lisäksi maskeja on hyvin tarjolla talonkin puolesta! :ok_hand:

6 tykkäystä

KooKoo oli eilen erittäin hyvä ja vakuuttava ensimmäiset kaksi erää. Surkea viimeistely vei vain heiltä pisteet. Ei todellakaan helppo peli siis tänään tulossa, vaikka KooKoolla saattaakin painaa eilinen.

Ihan ensin lähdetään siitä että pelataan sitä peliä nimeltä jääkiekko eikä olla vaan paikalla tumput suorina. Ja toiseksi kiekkoa maaliin eli maalintekoon tehokkuutta, niitä kun tarpeeksi toistaa niin mahdollisuus voittoonki paranee huomattavasti. Aika yksinkertaista vai mitä Tappara.

1 tykkäys

Kyllä nyt piti betsata KooKoolle kertoimella 4.2 (mlg420). Ei pahemmin ole Tapparalle odotuksia, mutta haluaisin kuitenkin yllättyä positiivisesti. Joka tapauksessa aika varmasti vähämaalinen peli. KooKoo on päästänyt keskimäärin 2 per peli ja Tapparan tehot hukassa. Toki tuo 19h “lepoaika” varmasti tasoittaakin peliä.

Tappara pelaa paremmin silloin, kun vastassa on pelaava eikä peruutteleva joukkue. Siksi uskon, että tänään nähdään ainakin Sport- ja Jukurit - peleihin nähden parempaa Tapparaa.
Kolme pistettä jää kotiin.

1 tykkäys

Juomapuoli on kunnossa. Maanantaina synttärit ja samalla alkaa kuukauden Tipaton kuntopiiri eli se on all in tänään!!! :muscle:

Oluet otetaan ennen matsia, erätauolla ja vielä matsin jälkeenkin (Villieläintä ei voi kahlita!)

Vaimon asettama klo 23 kotiintuloaika. PÖH!!! Sanon minä. Vasta 23:30 viimeisellä metrolla! (Alfa-leijonaa ei määräillä!)

…ja imuroida ei ennen puoltapäivää!!!

PERKELE!

9 tykkäystä

Edellinen kohtaaminen muuten 8–2 :muscle: Kukaan meistä ei ollut paikalla, jollei jollain ole jotain tunnustettavaa.

10 tykkäystä

Toivottavasti tämä ei jää edellisen keskinäisen tapaan ikuisesti verkkokalvolle kauden viimeisenä; edessä on nyt liigatauko eikä jääkiekon asema koronan osalta ole niin vakaa kuin voisi luulla.

Tuo edellinen keskinäinen oli ikimuistoinen runkosarjapeli. Viimekekauden keskinäiset mieleenjääviä, jopa liiaksi. Ahokas on nostanut KooKoo:n viihdearvoa vastustajana paljon.

No nyt jännäkakille niin kestää pelin alun!

Taitaa tästäkin herrasta kuoriutua illan aikana yks liigan parhaista maalivahdeista.

Siihen en tänään kyllä usko. Kivi mainitsi, että KooKoon eilisellä pelillä ei mitään merkitystä.

5-5 -peli 0-2. Tuosta hyökkäyspelihitaudesta ja etäisyyksistä kirjoitin varmaan tarpeeksi seurannassa. Hienoa, että ryöstettiin kaksi pistettä. Moravcik, ja oikeastaan koko tshekkikolmikko Tapparan parasta tänään (+Malinen). Utunen-Rouhiainen-Suhonen -trioa käy vähän jopa sääliksi. Pelitapa ja pelaaja eivät kohtaa.

3 tykkäystä

Utusen ja Rouhiaisen ei kuuluis pelata liigajoukkueessa tai ainakaan ei Tapparassa.
Tällä hetkellä.

1 tykkäys

Vaikken ennakkoa kirjoittanutkaan (taas) niin siltikin voisin tähän päällisin puolin vähän peliä & Tapparaa yleisemmin kommentoida. Vakiintunen tavan mukaisesti näin pelistä aika tarkasti puolet töiden vuoksi.

Tappara pelasi ihan pirteästi toiseen erään asti, mutta kolmannessa erässä Tappara oli kaikella rakkaudella suoraan sanoen surkea. Peli on kyllä aika sekaisin, joten ihan hyvään paikkaan tämä tauko nyt sitten ehkä tulee, vaikkei siitä fanina niin pidäkään. Parasta pelissä olivat kaksi pistettä, vastustakaan ei ollut kiinni parhaassa illassaan. Valopilkkuna Heljanko ja Virralle varmasti helpottava maali, mutta muuten on kyllä vähän hiljaista.

Jos Tappara pelaa tuolla pelitavalla, joka nyt on valittu niin silloin pakkien on vedettävä HETI kun tulee paikka kohti maalia. Olen tässä syksyn edetessä aistinut, että Tapola on hyvin itselleen epätavallisesti mieltänyt Rautakorven pelikirjaa, jossa kiekkokontrollin arvo on suurempi kuin maalin tekemisen arvo. Tapparan pitkät kulmapelit ovat vastustajille helppoja, koska paikallista ylivoimaa ei pystytä pelaamaan maalin eteen.

Kuinka usein meidän pakit valitsee vedon ennemmin kuin jatkopelin kulman kautta? Se on raivostuttavaa katseltavaa. Kolmannessa erässä vedettiin peräti kahdesti maalille viivasta ja toinen oli helkkarin vaarallinen ja toisesta tuli maali. Siinä oli Tapolalta hyvää lukua, että pakki korvattiin hyökkääjällä, kun se veto ei vaan lähde millään.

Tauolla on hyvä paikka miettiä, mitä ja missä tilanteessa tuollaista Tapparan peliä, jota on nyt hinkattu tässä alkukausi, kannattaa käyttää. Tapparan pelistä puuttuvat tällä hetkellä laadukkaat suorahyökkäykset tasakentällisin ja peliä kierretään kulmissa. Kulmapeleistä ei pystytä pelaamaan kuin viivalle ja viivalta kanuuna ei lähde millään. Toivottavasti tauko auttaa jätkiä!

4 tykkäystä

Levtchillä oli paikkaa käsikirjoittaa täydellinen story arc, mutta ei. Kelataanpa taaksepäin hetki.

Tappara tulee kolmanteen erään aivan koomassa. Peli on sekaisin kuin seinäkello kauhujen talossa. Lopputulemana KooKoo-maali. Pelikello valuu kadotukseen kuin verellä täytetty tiimalasi.

Ja mitä tekee Kemiläinen, ottaa jäähyn. Rigor mortis tuntuu valtaavan Tapsu tehoa. KooKoo-nurkkaus “on tour” huutaa “idiootti, idiootti, idiootti…”.

Seuraava aloitus. Tapparan kaataja Ahti Oksanen ja korkea maila. KooKoo-nurkkaus hiljenee. Kaksi minuuttia jäähyä. Käytävillä kaikuu vieläkin idiootti-huudot. Runollista. Vielä runollisempaa on, että 4v4-pelissä Tappara nousee kuolleista ja tasoittaa pelin.

Ne idiootti-huudot iskivät KooKoon perseeseen kuin kerberos, mutta Levtchi olisi voinut iskeä viimeisen vaarnan vampyyrin sydämeen samalla tasavajaalla, kun Moravcik heitti lätyn ja Antonin nokikkain kassarin kanssa, mutta ei.

11 tykkäystä

Tapparalle 3–2-voiton jatkoajan neljännestä 2–1-hyökkäyksestä.
– Maalivahti taisi luulla, että syötän ja varasti vähän. Totta puhuakseni minun pitikin syöttää, mutta kun etunurkassa oli tilaa, niin lauoin sinne

Tapparan suoritus näytti lauantaina vakaalta. Tapola vahvisti sen, minkä katsojakin pani merkille eli kotijoukkue rytmitti peliään paremmin kuin aiemmin.
Hän korosti, että Tapparan pelityyliä kannattaa arvioida perinpohjaisesti vasta 20:n tai ehkä vasta 40 ottelun jälkeen. Pelaajisto on vaihtunut ja prosessi on kesken.

Spacek on yksi esimerkki siitä, mitä yksilötasolla tapahtuu.
– Spacek pelasi kolme kautta AHL:ssä, minkä vuoksi hän ehti unohtaa jääkiekon lainalaisuudet ja puolustuspelaamisen, Tapola täräytti.
Moite oli kohdistettu sarjaa, eikä pelaajaa kohtaan. Spacekin taidoilla ja luistelulla voi takuulla tehdä kovaa jälkeä SM-liigassa. Tshekki myöntää itsekin, että alku oli vaikea.
– Olemme pitäneet todella monta palaveria valmennuksen kanssa ja katsoneet videoita. Pelini paranee ottelu ottelulta, Spacek sanoi.

Pate ja Sasha aitiossa

On hienoa pelata tuollaisten tähtien edessä. Toivottavasti he ovat onnellisia lopputuloksesta, Spacek tuumasi.

Maksumuuri

8 tykkäystä

Ensimmäinen erä oli ihan hyvää jääkiekkoa. Sellaista, jota toivoisi näkevänsä sen 60 min.
Mutta ei. Toisen erän alusta laskeva trendi ja kolmas erä oli ihan paska.
Edelleen peräänkuuluttaisin viivalta vetoja. Tai ainakin jollain konstilla kiekkoa maalille. Nyt kun useimmiten jäädään arpomaan sen vetopaikan tullessa, tilanne menee ohi ja sekä potentiaalinen maalipaikka että kiekko menetetään. Mitä tämän enempää voi hävitä vetämällä?

6 tykkäystä

Jep. Bloodillakin oli yks paikka vetää vastakiekkoon, mutta ei riplailua ja kiekko vastustajalle.

Nihkeä peli, mutta voitto on aina voitto ja siinä paljon hyvääkin. Tärkeimmät asiat kuitenkin, että tiukassa pelissä kaikki maalit niille pelaajille, joilta tärkeitä maaleja ja ratkaisuja nyt odotetaankin eli Levtchi, Virta ja Spacek. Näiden lisäksi Heljangolta jälleen hyvä peli.