Aaro Kivilinnan muistopalkinto

Wikipediassa on uskoakseni vanhentunutta informaatiota. Viime vuonna nimittäin HIFK voitti palkinnon kun kaikkien yllätykseksi paljastui, että B2-nuorista sai viime kaudella myös pisteet samalla tapaa kuin muistakin miesten sarjoista. Tänä vuonna oletettavasti on sama systeemi: se olisi ainakin Tapparan etu.

Tapparalla on neljä voittoa: 74-75, 78-79, 83-84 ja 93-94. Vielä muutama vuosi sitten ei ollut puhettakaan että olisi mahdollisuuksia jatkaa sarjaa, mutta tänä vuonna on. Pahin kilpailija on Kärpät, joka on koko kauden menestynyt laajalla rintamalla ja tulee olemaan kova luu mitalipeleissä. B2-nuoria Kärpillä ei ole, mikä mukavasti tasoittaa sen ettei Tapparalla ole naiskiekkojoukkuetta. Myös TPS ja HIFK taitavat olla mukana kisassa, mitä silmäilin tilanteita eri sarjoissa.

Yhteensä 37 33 26

Edit 6.4. Kärppien asema heikkeni A-nuorten finaalitappion ja B-nuorten välierätappion myötä. IFK.nousussa edettyään B-nuorten finaaliin Tapparan seuraksi. Pistelaskelma päivitetty.

Edit 7.4. Epävirallinen laskelma oli erehtynyt HIFK:n C-junnuista. He eivät ole välierissä, vaan lopputuloksissa seitsemäs. Tämä romauttaa HIFK;n osakkeet ja pysti on kahden kauppa: Tapparan ja Kärppien. Tapparan B2SM-finaalipaikka lisätty myös.

Edit 8.4. Pudotin TPS:n pois kokonaan, kun jäi niin pahasti jälkeen. Eilen HIFK voitti Tapparan B:n finaalissa ja tänään B2-finaalin Tappara hävisi myös. Kärpät on vielä tänään C:n finaalissa ja myös naisten finaalisarja on katkolla Kärpille. Voitot molemmista niin Kärpät karkaa Tapparalta lopullisesti.

Edit 9.4. Kärpät voitti eilen naisten SM-kultaa, mutta hävisi C:n SM-finaalin. On siis kahden pisteen ero Kärppien hyväksi, mikä pitää Liigassa kuroa.

Edit 3.5. Kärpät voitti :kannu:n.

6 tykkäystä

B2-nuorissa siis Tappara finaaliin. Kohta alkamassa B-nuorten finaali IFK:ta vastaan.

Turpiin tuli sekä B:ssä että B2:ssa. Samalla Kärpät meni C:n finaaliin ja naisten finaalisarjakin on katkolla heille. Näin ollen Kivilinna on katkolla Kärpille tänään. Tai ei olekaan, mutta aika ratkaisevaan iskuun mahdollisuus.

Eli Kärpät voitti naisissa, mutta hävisi C:ssä. Kaikki muut sarjat ovat nyt päättyneet paitsi Liiga, ja Kärpät johtaa kahdella pisteellä. Tasapisteisiin päätyminen on erittäin mahdollista, joten selvitin miten silloin käy. Vuoden takaisesta uutisesta löytyi:

Pisteet: HIFK 27, Kärpät 27, KalPa 26, Tappara 21, HPK 21, Blues/Espoo United 21, Ilves 17, Ässät 13, TPS 12, Jokerit 9, JYP 7, Lukko 6, S-Kiekko 5, Kuortaneen Urheiluopisto 5, Pelicans 3, EKS 3, APV 3, KJT 2. (Tasapisteissä järjestyksen ratkaisee loppusijoitus Liigassa)

Eli mestaruus riittää ja myös finaalitappio HIFK:lle kävisi tämän kisan kannalta.

6 tykkäystä

Viralliset tulokset 2017-18, jotka täsmäävät laskelmien kanssa:

Pisteet: Kärpät 37, Tappara 33, HIFK 26, Blues 25, TPS 16, KalPa 13, JYP 10, Ässät 10, KJT Haukat 10, HPK 8, Jokerit 8, Ilves 7, Kuortaneen Urheiluopisto 7, KJT 5, RW 3, SaiPa 2, Pelicans 2, Lukko 2, APV 2, KooKoo 1, K-Kissat 1. (Tasapisteissä järjestyksen ratkaisee loppusijoitus Liigassa)

Ei tartte ipalaistenkaan lesota junnujen menestyksellä. Tappara 33 pistettä, Ilves 7. :sunglasses:

5 tykkäystä

Kärpät voittaa tänä vuonna ylivoimaisesti, mikä ei yllätä @Raumalainen viestin lukeneita. Tapparalla on loistavat mahdollisuudet toiseen sijaan tänäkin vuonna, vaikka ihan viime vuoden tapaan ei junnujen kaudet ole menneetkään.

Kärpät muuten nousee samalla Ilveksen rinnalle Suomen menestyneimmäksi seuraksi. :crying_cat_face: Lainataanpa tällä kertaa Shardik’in viesti Jatkoajasta kokonaan.

Tulipa tässä aamun ratoksi laskettua nuo pisteet. B2:n osalta on pistelasku vähän epäselvää. Laskin nyt 10-8-6-… skeemalla kun sitä ilmeisesti on viime vuosina käytetty. Lisäksi en tiedä miten Kärpät/Ahmat-yhteisjoukkuetta käsitellään, mutta laskin pisteet nyt Kärpille. Alla joukkueet listattuna varmistettujen minimipisteiden perusteella, suluissa maksimipisteet. Mestisjoukkueita en sisällyttänyt tähän, kun eivät kärkikahinoissa kuitenkaan ole.

SaiPa 0 (5)

Toisin sanoen Kärpät on jo varmistanut Kivilinnan voiton vähintään 14 pisteen erolla. Wikipedian mukaan suurin voittomarginaali on ollut 18 pistettä Bluesilla 2010-11. Tuohon Kärpillä on hyvät mahdollisuudet tänä vuonna. Ennätyspisteitä en nyt löytänyt mistään.