Kausiseuranta: SHL & HockeyAllsvenskan 2021-22

Älä poista allaolevaa ohjeistusta. Lähetä tämä viesti sellaisenaan ja tee varsinainen keskustelunavaus uuteen viestiin.

Liveseurannan ohjeet:

• Otsikoi seurantaketjut muodossa: Otteluseuranta: Kotijoukkue - Vierasjoukkue PP.KK.VVVV.
  • Huomioi muiden käyttäjien erilaiset viiveet ottelun seuraamisessa.
    • Tahalliseksi tulkittava tuloksen “spoilaaminen” kiusaamistarkoituksessa voi johtaa pelikieltoon.
  • Pyri vähintään lauseenmittaisiin viesteihin. “1-0” ei tuo merkittävää lisäarvoa lukijoille.
  • Virheellisen tulostiedon tahallisesta levittämisestä seuraa automaattisesti pelikielto.

Jos seurannan aiheena on joku muu tapahtuma kuin jääkiekko-ottelu, niin toimitaan muuten samoin mutta otsikoidaan ketju tapahtuman nimeä ja sen kestoa vastaavasti.

Jatketaan SHL:n ja HockeyAllsvenskanin liveseurantaa kauden 2021-22 tiimoilta täällä.

Itse otan tänään seurantaan Tapparan tulevan CHL-vastustajan Skellefteå AIK:n ja Färjestads BK:n välisen mittelön. Maaliton tasatilanne tällä hetkellä. Yleisö pitää hyvää mekkalaa ja laulut raikaa.

Ensimmäinen erä 0-0. Skellefteå loi ainakin erän lopussa muutaman vaarallisen tilanteen Haukelandin vartioimalle maalille. Kotijoukkueen ylivoima yhtä nuhaista kuin viime kaudella.

Toisellekin erätauolle maalittomassa tilanteessa. Kotiyleisö tuntui syttyvän parista oman joukkueen jäähystä ja lopun nujakoinnista josta jäähypenkeille komennettiin liuta ukkoja molemmista joukkueista.

1-0 J.Lindström painaa kanuunan takakulmaan ylivoimalla!
2-0 Hawryluk iskee vastaiskusta onetimerilla
3-0 L.Lindström hienon kärkikynän jälkeen ranne sisään
4-0 Mascherin. Ohjaus maalin edestä - tarkistetaan vielä videolta. Osumakohta ei ainakaan korkea. Det var mål.
Loppunumerot 4-0.

Ja sellainen huomio, mikä nyt ei varmaan iso yllätys, ettei mikään träp-joukkue ole tulossa vastaan.

Uudesta valmentajasta huolimatta Skellefteå on säilyttänyt ainakin aktiivisen ja rohkean peli-identiteetin.

4 tykkäystä

Reset niin @gatecrasher :lla on taas latu auki.

SHL:n perinteinen suomalaisseura Luleå kohtaa tänään Oskarshamnin. Vieraat johtavat kolmannessa erässä 4-2. Luleå on tällä hetkellä neljän pelatun kierroksen jälkeen viimeisenä 3 pisteellä. Ei ole helppoa sielläkään.

Peli päättyy Oskarshamnin voittoon 4-2. Kotiyleisö viheltelee.

HockeyAllsvenskanissa Tommi Huhtala on aloittanut vauhdikkaasti. Heti avauserään pari maalia HV:n lukuun.

Pitkästä aikaa on aikaa seurata SHL-peliä. Ilmeisesti sikäläiset rajoitukset purevat siten, että vain kausikorttilaisille on mahdollisuus saapua peliin.

Leksand-Rögle-pelissä vauhdikas ensimmäinen erä. Kotijoukkue ensin 4-0-johtoon. Erän lopussa vieraat pääsivät iskemään kaksi maalia Kasimir Kaskisuon taakse ja tilanne 4-2. Kohtalaisen hyvä tunnelma kaikesta huolimatta.

Toisessa erässä Leksand siirtyy 5-2-johtoon Ruohomaan (tänään 1+2) sutiessa mailoineen maalin edessä.

Kaskisuo tekee muuten hyvää sisältöä Youtubeen, hänen kautta omakin kiinnostus SHL:ää kohtaan on kasvanut tässä tämän kauden aikana, vaikken sitä vieläkään mitenkään aktiivisesti seuraa. Loistava tunnelma ainakin Ruotsissa parhaimmillaan.

1 tykkäys

Tukholmassa Djurgården pelaa nostalgisissa D-paidoissa ja tasoittaa 2-2:een Skellefteåta vastaan. Tai osuma tarkistetaan vielä videolta. Tuomari näyttää keskelle. Hallissa on hyvä meininki. Skellefteå on sarjakärki ja Djurgården sarjajumbo.

Skellefteå voittaa jatkoajalla Linus Lindströmin maalilla 3-2.

Veinillä koppi tarttunut Ruotsissa. Vajaan vartin päässä nollaputkiennätyksestä.

1 tykkäys

Ennätys jäänyt ilmeisesti saavuttamatta kun Färjestad iskenyt maalin neljännellä minuutilla. Maalintekijä Jesse Virtanen.

SHL:ssä käynnissä Örebro-Färjestad. Ekan erän jälkeen vierailla 2-0 johto. Toisen erän alkuun kotijoukkueella pari ylivoimaa, muttei tulosta. Heti toisen jäähyn perään iskevät 1-2-kavennuksen.

Örebrolla vilisee suomalaisia: Näkyvä, Mustonen, Lajunen, Leino, Salomäki, Puustinen

Vieraat melkoisella pompulla 1-3-johtoon. Tarkistetaan ilmeisesti videolta korkean mailan mahdollisuus. Jos osui niin hylky. Telkkakuvakulmasta ei nähdäkseni osu vaikka sitä sohiikin. Keskelle näytetään: 1-3.

Lajunen kiekollisena 2vs1-hyökkäyksessä, opit kuin Tapparasta, ei vetoa vaan kulmaan.

Ylivoimapelaaminen on kautta SHL:n aika suoraviivaista, nopeaa sekin, vähän hutilointia. Mutta jos täältä jotain pitäisi napata niin tuo aktiivinen koko kentän pelaaminen. Oikeastaan missään pelissä ei jäädä nysväämään maalin taakse tai syötellä taaksepäin.

Örebron fanikatsomo istuu, mutta kannustus raikaa ja rumpu soi. Siinä mallia suomalaisille vastaaville.

Täysin Off-Topic.
Örebrossa onkin Spendrupsin panimo. Tiedän, koska olen työskennellyt siellä takavuosina - 9 päivää.

2 tykkäystä

Lajusen kentältä hyvä vaihto ja palkintona ylivoima.

Vihdoin ja viimein kolahtaa: 2-3 Kovacs tykittää onetimerilla.

Örebron kiri jää vajaaksi ja Färjestad ottaa 3-2-numeroin vierasvoiton.

Luleå-Skellefteå tilanteessa 2-1. Jack “Chrisin veli” Connolly iskenyt molemmat kotijoukkueen maalit, jälkimmäisen alivoimalla läpiajosta.

Luleå 3-1 Gustafsson yv.

Mikä muuten on nykyinen SHL:n sarjasysteemi putoamisen osalta? Putoaako viimeinen edelleen suoraan, entä karsiiko toiseksi viimeinen?

Kovassa loukkaantumissumassa oleva HV71 lainasi paikallisen HockeyEttan joukkueen HC Dalenin riveistä pari pelaajaa. Molemmat iskivät illan pelissä maalin.

SHL:ssä starttasi juuri kolme kamppailua, mm. kärkipään kamppailu Skellefteå-Frölunda. Yleisöä ainakin jonkun verran saanut mennä halliin.

SKE 1-0 Wilsby. Syöttö maaliin oli kuin Levtchin pakista.

Ja huomenna lisää väkeä halleihin:

2 tykkäystä

Ihan hyvää ja vauhdikasta peliä. Skellefteå johtaa 1.erän jälkeen 1-0, Frölunda loi ehkä paremmat paikat ja hallitsi ottelua hienokseltaan.

SKE 2-0 Sundsvik av. Frölunda pelaa 5min ylivoimalla, syöttö katki sinisellä ja 2vs1-vastaisku.
FRÖ 2-1 Sundström yv

Maaleja tulee liukuhihnalta 3-1 ja 4-1

SKE 3-1 Johnson av. Toinen alivoimamaali vitosen aikana.
SKE 4-1 Lindström tv.

Ruotsissa katselleen ison jäähyn arvoisia tilanteita näköjään videolta. Ässissä loistanut Borgman (FRÖ) lentää päähän kohdistuneesta taklauksesta ulos.

'40 min 4-1. Ei tämä vielä ohi ole, peli aaltoilee päästä päähän. Ylivoimalla haetaan ensin suorahyökkäyksestä ratkaisua ja vasta sen jälkeen perinteinen pakkopeli käyntiin.

5-1 Pudas. Olisko nyt selvä peli?
5-2 Olsson (Spacek-Lasch). Entiset liigapelaajat vastaavat vieraiden kavennusosumasta.