Torstain matsin jälkeen kismitti sen verran, että ajattelin jättäväni jääkiekon katsomisen hetkeksi, mutta näin pelipäivän aamuna sama tuttu pieni jännitys kiipeää jo selkärankaa.
Myötä- ja vastoinkäymisissä, eikö niin?

Eli, pelipäivä! Tänään Hakametsän kirkossa on vieraita helvetistä, kuten Sportin fanit itse sanovat.
Mikäs sen parempi päivä meille pestä vähän kasvoja. Kaksi viimeistä peliä ovat ottaneet hieman kuuppaan.
Olen silti yhä sen verran optimisti, että JYP-pelin ensimmäisen erän otteet kun saadaa pidettyä pitempään, alkaa voittoja kyllä tulla.

Sarjataulukossa Sport on meitä pisteen jäljessä, kuudesta matsista se on keränny kahdeksan paunaa. Viiden viime ottelun otanta on hipsua synkempi kuin Tapparalla: Siinä missä Tapparalla on kaksi suoraa tappiota, rankkaritappio ja -voitto sekä suora voitto, on Sportilla nuo kolme tappiota kaikkia suoria tappioita. Kuriositeettina kuitenkin Tappara on maaleissa miinuksella vain yhden, mutta Sport on yhdeksän.

Sportin kultakypäränä häärii tänään Ari Gröndal. Hänen lisäkseen ainoa pelaaja, joka on tehnyt maaleja monikossa on Michael Parks. Entinen Hakametsänkin isäntä Markus Kankaanperä on hyvin ansaitulla poppari-komennuksella taklattuaan Kärppien Ville Leskistä päähän melkoisen rumasti.
Tapparan puolelta kimmeltävä potta pääässään viilettää seiskapakiksikin tituleerattu Aleksi Salonen. Itseäni kiinnostaa, millaisella mallilla ketjut tänään ovat: Onko Juhani Jasu yhä ykkössentteri?

Jälleen kerran on veikkaus Tapparan puolella, eli luottoa löytyy ainakin siltä suunnalta:
1:1,36 X:5,40 2:6,00
Jatkoaika on samoilla linjoilla, ja povaa Tapparalle useampimaalista voittoa: Tappara 3,4 - Sport 0,1

Nyt toivon, etteivät alkukauden vaisummat otteet ole saaneet yleisöä kotiin. Lauantaikotipelit kuitenkin ovat harvinaista herkkua, vaikka Tapparalla niitä tällä kaudella on ainakin omaan silmään nähden useampi.
Eli halliin vain, reipas kiekkoilta odottaa.

12 tykkäystä

Tapparalle jo toinen lepoetumatsi kauden alkuun. Sport pelasi eilen Ässiä vastaan, Tappara huilasi. Edellinen lepoetu oli KooKoota vastaan pelattu. Lepoedusta on harvemmin päästy nauttiin.

Tosiaan molempien joukkueiden kultakuupat on pakkeja.

Sport - Ässät -ottelussa ensimmäisessä erässä mentiin päästä päähän järkyttävällä vauhdilla. Sitten aivan erän loppuun tullut Ässien vitonen käänsi koko pelin. Toisesta erästä alkaen tuomarit rupesivat viheltämään pelkästään Ässille jäähyjä ja Ässien peliote katosi totaalisesti. Myöskin pelin tempo putosi selvästi. Vaikka Ässät iski avausmaalin, niin Sport vei peliä. Sen ylivoima oli heikkoa, mutta sai lopulta yv:llä tasoituksen. Sport vei pisteet lopulta aika helposti. Sen pelityyli on inhottava, koko ajan kaikenlaista kahnaamista ja provosointia. Eilisessä pelissä ei mitään hienouksia nähty, Sport punnersi väkisin maalille. Mikäli Tapparan pelaajat menettävät malttinsa, niin tulee todella vaikea peli. Pitää pystyä pelaamaan kovaa, etenkin puolustuspäässä, mutta puhtaasti. Jos pään pitää kylmänä, niin ylivoimaa pitäisi olla tulossa.

1 tykkäys

Jyppiä vastaan lakattiin pelaamasta ekan erän jälkeen. Vedetäänkö tänään vielä tiukemmalle, ja jos Tappara tekee ekan maalin niin välittömästi kilpikonnaan ja loppumatsi rimpuillaan omalla alueella? Rautakorpi palasi ennätysnopeasti prosenttikiekkoon, puolustamalla johtoasemaa todennäköisemmin voittaa kuin häviää. Viimeiset neljä peliä seitsemästä kun voittaa niin sehän riittää, tyylistä ja viihdyttävyydestä viis…

Jossittelua.
Jos Tappara pelaa kuin Jypiä vastaan ensimmäisessä erässä, peli päättyy jotain 6-0.
Jos taas Tappara pelaa kuin Jypiä vastaan toisen erän, takkiin tulee 1-4.
Jos Tappara pelaa kuin Jypiä vastaan kolmannen erän, on tulos tyypillinen Tappara-Sport tulos ja Tappara voittaa 7-5.

11 tykkäystä

Kuinka paljon siinä toisessa erässä oli JYP:n hyvyyttä ja Tapparan passivoitumista. Enemmän varmasti ainakin JYP:n hyvyyttä. Tappara oli myös huolimaton. Koska peleissä tulee väkinsinkin hetkiä, kun vastustaja hallitsee ja niissä hetkissä pitäisi pystyä olemaan huolellinen ja pelaamaan yksinkertaisesti. Kolmas erä olikin JYP:n puolustamisen näytöstä aikaisen helpohkon maalin jälkeen.

Mitä tulee Sport peliin, niin mahdollisuuksien peli Tapparalle. “Apinoiden” selästä pudottamisten peli. Toivottavasti Sport lähtee koohottamaan ja prässäämään Tapparaa. Toisaalta toivon, että Sport pelaa kuten JYP kolmannessa erässä puolustaen keskialuetta. Tuossa on Tapparalla haaste ja opin paikka.

2 tykkäystä

Kuulin JYP-pelin tauolla hallilla huhua, että Jasu sai JR:ltä paikan ykkösen keskellä palkintona hyvästä työstä ja että tuskin tulisi yhtä peliä enempää siinä vetämään. No, näemmä samoilla vedetään kuin viime pelissä eikä siinä mitään, ekassa erässähän jokainen ketju toimi erittäin hyvin eli painoi pelin JYP:n päätyyn. Joukkueen totaalinen romahdus ei varmasti ollut ketjujen toimivuudesta kiinni.

Toivottavasti tänään nähtäisiin edes suht tasapainoinen 60min esitys kotijoukkueelta ja olisi myös hienoa, jos kärkimiehet saisivat hanoja auki. Toiveissa siis kliininen 4-1 kotivoitto ja maaleja osastolle Zabo, Kärki, Ojamäki, Nurmi, Kuusela.

7 tykkäystä

Tänään nähdään miten pelaajien palveri on purrut. Itse veikkaan että hyvin, ja tänään on tekemisen meininkiä pisemmän aikaa kun vaan ekan erän. :thumbsup:

5 tykkäystä

Tietyllä tapaa pakkovoitto tänään, mutta luotto joukkueeseen edelleen varsin vahva. 4-1 tänään kultakypärä Sohlon painaessa 1+1. :smiley:

Ei ole kyllä millään tapaa pakkovoitto tänään. :blush:

Mutta kyllähän sitä mielellään näkisi tänään voiton. Varmasti vapauttaisi peliä ensi viikolle.

4 tykkäystä

Se olisi tänään Otsollakin kasvojen pesun paikka.
Toivon että Otsokin onnistuu tänään 100 prosenttisesti muun joukkueen tavoin.:thumbsup:

10 tykkäystä

En päässyt paikalle jyppipeliin ja meni muutenkin aikalailla ohi sen seuraaminen kun oli työpaikan uusien tilojen avajaiset. Paikkaa stunttasi kaveri tyttärensä kanssa ja sanoivat että meillä loppui tekeminen ekaan erään no se oli se peli eikä siitä enempää kun se että alkaa nää pelin jälkeiset pitkät palaverit ottaa pattiin ja miksi ne tuppaa oleen aika paljon Rautakorven aikana?

Tänään ei meinaa jaksaa lähteä kun tuntuu kohmelo vieläkin.
Onhan Liiga vähän heikosti meidän osalta lähtenyt liikkeelle, varmaan osittain siihen CHL panostaminen johdosta mutta ei se kaikkea selitä ja odotankin että tänään ketsuppipullo aukeaa oikein kunnolla.
Tasaisemmin saisi valmennus peluuttaa äijiä kun kerran laatua on ja Heljanko välillä maaliin, tästä muistuikin mieleen Tapolan tyyli versus Rautakorpi🤔 mutta 3 pistettä kiitos kaikki muu on pettymys.

1 tykkäys

Kyllä koko joukkue ottaa tänään askeleen eteenpäin maalinteossa ja voittamisessa. Ei oikein ole muuta vaihtoehtoa.

3 tykkäystä

Mitään muutosta ei näköjään kokoonpanossa tapahtunut susipaskan pelin jälkeen…

Eihän peli ollut niin huono. En nähnyt ekaa erää, mutta mm. täällä kerrottu että kauden parasta Tapparaa ja peli olisi pitänyt naulata jo ekan 20 minuutin aikana. Toinen erä oli huonoa kiekkoa, todennäköisesti iski luulotauti päälle hyvän alun myötä. Joukkueena pelaaminen unohtui osalta pelaajista. Kolmas erä olikin tasaista vääntöä, ja lopussa muutama pelaaja (mm. Kuusela) alkoi pelata sellaisella tunnetasolla mitä pitääkin. Siitä on hyvä jatkaa tänään.

3 tykkäystä

Tänää voitas lyyä taululle semmoset 7-0 ja apinat pois selästä

5 tykkäystä

Toivottavasti palaveris kävi ilmi että kiekkopeli kestää ainakin 60 min. Heljanko ois voinu olla tänään maalis. Mut,mut eiköhän tänään kairata astetta paremmalla pelillä voitto.

4 tykkäystä

Tapparalla meni vain sormi suuhun JYP paineistuksen kanssa. Valmennus ihmetteli, pelaajat eivät löytäneet itse keinoja. Oli niitä palavereita Tapolankin aikana, ei tosin enää viime kaudella niin paljoa. No tänään on uusi näytönpaikka niin valmennuksella kuin pelaajillakin. Kyllä koutsien PITÄÄ reagoida kesken erän jos on tukalaa.

Itse veikkaan, että juna on saatu takaisin kunnolla raiteille ja homma toimimaan niin Heljankokin saa vastuuta.

6 tykkäystä

Toivottavasti homma toimii tänään. Muutoin on ollut aika tyypillistä Rautakorven ajan junnaamista. Muutoksia ei viitsitä tai uskalleta tehdä, vaikka pelin sisällä oltaisiin kusessa. No, kausi on vasta alussa. Minnehän muuten on kadonnut maalintekotaito CHL-pelien jälkeen?