Turnausseuranta: Naisten jääkiekon MM-kisat 2024

Älä poista allaolevaa ohjeistusta. Lähetä tämä viesti sellaisenaan ja tee varsinainen keskustelunavaus uuteen viestiin.

Liveseurannan ohjeet:

• Otsikoi seurantaketjut muodossa: Otteluseuranta: Kotijoukkue - Vierasjoukkue PP.KK.VVVV.
  • Huomioi muiden käyttäjien erilaiset viiveet ottelun seuraamisessa.
    • Tahalliseksi tulkittava tuloksen “spoilaaminen” kiusaamistarkoituksessa voi johtaa pelikieltoon.
  • Pyri vähintään lauseenmittaisiin viesteihin. “1-0” ei tuo merkittävää lisäarvoa lukijoille.
  • Virheellisen tulostiedon tahallisesta levittämisestä seuraa automaattisesti pelikielto.

Jos seurannan aiheena on joku muu tapahtuma kuin jääkiekko-ottelu, niin toimitaan muuten samoin mutta otsikoidaan ketju tapahtuman nimeä ja sen kestoa vastaavasti.

1 tykkäys

Suomen ensimmäinen ottelu alkulohkossa päättyi juuri. Vastassa oli Tshekki. Takkiin tuli selvästi 4-0.

Ei voi muuta kuin sanoa, että onpa Suomen naisjoukkue kovasti taantunut viime vuosina. Hajanainen virheitä tekevä varpusparvi. Ei ole kyllä mitään ihmeempiä pronssihaaveita tuon ottelun perusteella.

8 tykkäystä

Naisleijonien peli näytti tshekittäriin verrattuna aika päämäärättömältä. Tshekki saadessaan kiekon lähti nopeasti kohti Suomen maalia ja pelaajat näyttivät olevan samalla sivulla.

Toivottavasti 8.4. Sveitsiä vastaan nähdään parempaa pelaamista Suomelta. Sitä ennen kohdataan Kanada ja USA.

Minimitavoite on säilyä viiden parhaan lohkossa.

1 tykkäys

Sveitsikin on ilmeisesti mennyt eteenpäin, sillä pystyi suursuosikki USA:ta vastaan maalittomaan eka erään eikä loppulukematkaan olleet kuin 4-0. Suomi tulee olemaan kovilla Sveitsiä vastaan.

Suomella on mukava valmentaja. Onkohan liiankin mukava. Tämän turnauksen jälkeen voi naisleijonilla olla valinnan paikka, halutaanko menestystä vai säyseää yhdessäoloa. Jotenkin vaan Suomen pelistä puuttuu selkärankaa ja sähäkkyyttä. Ei ole yhtään sen näköistä toimintaa, jolla vois pärjätä. Moni maa on tullut rinnalle ja on menossa ohikin.

3 tykkäystä

Toinen ottelu Kanadaa vastaan oli jostain syystä aivan erilaista. Olikohan sekä joukkue että valmennus ottaneet itseään niskasta kiinni. Tätähän Petra Nieminen oli vaatinut ekan pelin jälkeen. Aika suora heitto tuli siis valmennuksellekin.

Tosin heti eka vastustajan maali oli taas Tshekki-pelin kaltainen riparimaali. Maalin edustalla pitäis olla paremmin hereillä. Onneksi hyökkäyspäässä sitten oltiin ja saatiin kavennus 2-1. Paikkoja Suomellakin oli poikkeuksellisen paljon, mutta tulosta ei saatu enempää aikaan.

Kanadalla saattoi kyllä olla pieniä käynnistymisvaikeuksia, sillä tämä oli heille avauspeli. Suomi näytti olevan paremmin tasoonsa(?) nähden hereillä. Tai sitten Kanada ei olekaan totutun vahva, vaan finaali onkin vaikkapa USA - Tshekki…

2 tykkäystä

Suomi hakee ensimmäistä voittoaan: Alkulohkon viimeisessä pelissä vastassa Sveitsi. Müller vai Stalder Suomen suurin kiusa. Aika hyvin Sveitsin puolustus piti pohjoisamerikkalaisia vastaan: Tappiot 0-3 ja 0-4.

Peli alkoi ja eka minuutilla Nieminen tekee 1-0! Mutta erän loppupuolella tietysti Stalder tasoittaa tilanteeksi 1-1.

Erän alut ovat näköjään Suomen. Toka erän eka minuutilla taas maali ja muutamaa minuuttia myöhemmin jo 3-1. Korkeaa mailaa tarkistellaan… Maali hyväksytään ja tilanne on siis 3-1.

Tapani vanhanaikaisella jo 4-1!! Toka erää 6 minuuttia jäljellä. Nyt näyttää hyvältä. Mutta ei nuolaista vielä…

3 tykkäystä

Kolmas erä hiukan huolimatonta peliä Suomelta. Sveitsiläinen neljättä kertaa erässä yksin läpi ja nyt onnistuu: 4-2. Näin ei voi jatkaa tai Sveitsi tulee vielä rinnalle.

Nyt kuitenkin yv Suomelle. Jospa Suomi sais otteen pelistä ja Sveitsin nousu stoppais.

Aika roheesti veti Sveitsin kapteeni laidassa, mistä jäähyn sai…

On kyllä, 2019 Suomi oli hopealla (ja moraalinen voittaja, kun ”väärin” hylätty ja-maali vei mestaruuden), kun voittivat Kanadan välierissä. 2021 ”normaalilla” paikallaan pronssilla. Kahden viime vuoden suorittaminen on ollut heikkoa. Molemmissa ulos puolivälierissä Tšekkiä vastaan. Osittain syytän kyllä heikentynyttä valmennusta, mutta tuskin on vain siitä kiinni.

Nyt onneksi taitaa tulla voitto Sveitsistä, joka ilmeisesti tulisi vastaan puolivälierissä. Ehkä nyt päästään mitalipeleihin sitten?

2 tykkäystä

No niin, Suomi lyö Sveitsin 5-2 viimeisen maalin tullessa Sveitsin pelatessa ilman maalivahtia.

Sveitsi taitaa tulla pudotuspeleissäkin heti vastaan eikä se ihan helppo peli ole. Suomen peli kuitenkin ailahteli nytkin. Välillä oli jopa hyvää ja tehokastakin, mutta sitten taas näytti siltä Tshekki-peliltäkin ainakin 3. erässä.

Jos Sveitsi lyö huomenna Tshekin, onkin meillä puolivälierissä vastassa Tshekki. Ehkä tuo Sveitsi sopisi meille paremmin kunhan vaan juoksutetaan Stalder ja Müller uuvuksiin eikä päästetä heitä maalipaikoille.

4 tykkäystä

Taitaa kuvastaa aika hyvin USA;n ja Kanadan välistä tasaisuutta viime yön peli, joka päättyi 1-0ja. USA:lle.

1 tykkäys

Puolivälierä Sveitsi-Suomi menossa TV5:llä. Nelisen minuuttia avauserää jäljellä. Tilanne 1-1. Molemmille tullut vähän halvanoloinen maali. Suomi hallinnut paitsi nyt, kun se on alivoimalla, Sveitsikin vähän pääsee pyörittämään Suomen päässä.

Suomelle erän loppuun yv. Sitä jää toisen erän alkuun vielä n. 20 sekuntia.

1 tykkäys

Äänet olivat ensinmäisessä ihan päin seiniä, nyt toimii. Toimisipa Suomenkin peli.

1 tykkäys

Eipä taida nyt tulla sitä helppoa 4-0 voittoa Sveitsistä. Vastustaja osaa pelata tuloksesta. Taas Suomelle aika turha jäähy. Liikaa touhottamista vai mikä. Onneksi av pelattiin pois. Tässä voi käydä aivan miten vain.

Kyllä ottaa tämä Savolainen typeriä jäähyjä turnauksesta toiseen.

Ja sieltä Tapani 2-1! Tuuripomppu tämäkin, nyt luistimesta.

Muten voi joukkue ottaa näin typeriä jäähyjä?

3-1 ja taitaa olla hyvää yötä, Sveitsi.

2 tykkäystä

Kolmannen erän alussa jo 3-1!! Onnikin suosii, vihdoinkin hyödynnetään paikat. Mutta peli on kesken. Kahden maalin takaa on ennenkin joku noussut.

Aikaa 16 minuuttia jäljellä. Eipäs vielä nuolaista. Otettiinko heti jäähy.